Zonne-energie voor uw huis

Meerdere oplossingen - afhankelijk van wat u nodig heeft

Hoe werken zonnepanelen

De slimste manier om elektriciteit op te wekken middels de eindeloze energie van de zon

Zonnepaneel

Een zonnepaneel gebruikt halfgeleiders om zo van zonlicht gelijkstroom (DC) te genereren. Dit proces maakt geen gebruik van bewegende onderdelen en werkt zelfs in gebieden met relatief weinig zonuren zoals Nederland. De opgewekte gelijkstroom (DC) wordt vervolgens omgezet in wisselstroom (AC) via een zogenaamde omvormer. De wisselstroom (AC) kan ter plaatse worden verbruikt, via een thuisbatterij worden opgeslagen of aan het elektriciteitsnet worden teruggeleverd.

 

kortom zonnepanelen zijn de slimste manier om elektriciteit op te wekken:

 • GEEN bewegende onderdelen - duurzame componenten
 • GEEN lawaai - geen verstoring van uw dagelijks leven
 • Robuuste componenten - geen zorgen over reparaties of schade
 • Energieopwekking op de plaats van verbruik - geen transmissielijnen nodig
 • Bewezen en veilige technologie - profiteer 30 jaar en meer van uw investering
 • GEEN brandstofkosten - geen verdere kosten na installatie

De zon zal u nooit een energierekening sturen!

Kosten besparing

Eigen verbruik

Goedkoper dan energieleveranciers: bepaal uw eigen elektriciteitsprijzen

Topkwaliteit zonnepanelen en omvormers van IBC SOLAR bieden u besparingsmogelijkheden op een aantal gebieden. In de meeste landen is het opwekken van zonne-energie immers goedkoper dan de elektriciteit van energiebedrijven. Hoe meer goedkope zonne-energie u zelf opwekt des te lager uw energierekening zal zijn. Alle elektriciteit die u zelf niet gebruikt kunt u terugleveren aan het openbare net, vanwege de salderingsregeling ontvangt u hiervoor een bepaald bedrag voor terug. Hierom is er een snelle terugverdientijd van gemiddeld 2-6 jaar en leveren uw zonnepanelen uiteindelijk zelfs geld op, dit maakt een PV-installatie een erg aantrekkelijke investering.

Batterijen

Verbruik energie wanneer de zon niet schijnt

Meer besparingsmogelijkheden dankzij de opslagoplossingen voor (zonne-)energie van IBC SOLAR
 

Zonnepanelen leveren u elektriciteit op zolang de zon schijnt. Wij bieden slimme systemen aan die ervoor zorgen dat er 's nachts geen downtime is. Ofwel; door het combineren van onze zonne-energieinstallaties met batterijen kunt u de zonne-energie die u tijdens de dag produceert opslaan en gebruiken wanneer u deze nodig heeft.
 

En; onze batterijen zijn compatibel met vrijwel elk bestaand systeem, dus zelfs wanneer u al zonnepanelen op uw dak heeft liggen kunt u altijd nog één van onze opslagoplossingen toepassen.
 

De voordelen zijn overduidelijk:

 • U heeft toegang tot uw zonne-energie wanneer u maar wilt.
 • U vergroot de hoeveelheid zonne-energie die u zelf gebruikt.
 • U bespaart nog meer op de elektriciteitskosten - tot wel 80%.
 • Het hebben van uw eigen energiereserves maakt dat stijgende elektriciteitsprijzen geen vat op u krijgen.
 • Zelfs als het openbare stroomnet uitvalt heeft u nog stroom.

Andere mogelijkheden voor het gebruik van uw PV-elektriciteit

Elektrische auto's en die niet verbonden zijn met het net - schone zonne-energie heeft een breed scala van toepassingen.
Verken de mogelijkheden!

E-mobiliteit

Elektrische auto`s bieden een goedkope en duurzame manier van reizen

Het is nu niet meer 'bijvullen' maar 'opladen'! Wanneer u zonne-energie gebruikt voor uw elektrische auto wordt deze niet alleen milieuvriendelijker - de inhoud van uw portemonnee gaat er ook op vooruit.

Gratis rijden voor het milieu

Elektrische auto's brengen u op een milieuvriendelijke manier waar u moet zijn. Zelfs als u conventionele elektriciteitbronnen gebruikt, produceert u minder CO2 dan met auto's die aangedreven worden door fossiele brandstoffen: slechts 0,5 kg CO2 per kWh.

Het opladen van uw elektrische auto met zonne-energie maakt er een nog milieuvriendelijkere optie van; het vermindert de uitstoot van uw auto tot nul komma nul! En de zonnepanelen en batterijen van IBC SOLAR geven u het ideale uitgangspunt.

Zonne-energie vermindert uw brandstofkosten
Elektrische auto's zijn niet alleen goed voor het milieu, ze zijn ook een zegen voor uw budget. Het 'voltanken' van uw elektrische auto met elektriciteit kost u per 'tankbeurt' veel minder dan het voltanken van een standaard benzine auto. Het gebruik van energie uit uw eigen zonne-installatie maakt het nog voordeliger.