Wij ondersteunen met het realiseren van zonneparken en grootschalige projecten

Maatwerkoplossingen wereldwijd

Één aanspreekpunt - voor al uw vragen

IBC SOLAR ondersteunt verschillende partners al sinds 1982 bij de ontwikkeling en bouw van zonnestroomprojecten. Zowel op het dak gemonteerde systemen als grootschalige zonneparken.

Wij ondersteunen u met een compleet scala van diensten: van ontwikkeling en bouw van projecten tot de verkoop van producten en technisch beheer.

 • Wij houden ons aan de contractueel vastgelegde implementatietijden
 • Wij bieden permanente service op locatie aan
 • Wij garanderen uitzonderlijk hoge opbrengsten
 • Wij werken altijd volgens de nieuwste technologische normen.

 

Samen met u ontwikkelen wij een op maat gemaakt oplossing voor elke situatie.

IBC SOLAR: Één partner voor al uw diensten

Wij kennen alle fases in de uitvoering van zonne-energieprojecten.

Van het eerste idee tot een operationeel zonnepark; het is een flinke reis. Onze experts zijn in staat uw project gedurende de gehele ontwikkelingsperiode te ondersteunen, van A tot Z.
 

EPC: Engineering Procurement Construction

Het creëren van duurzame EPC-waarde

Op het gebied van EPC (engineering, procurement, construction; techniek, inkoop, constructie) handelen we de planning van de technische details af en kopen de componenten in; van zonnepanelen en montagesystemen tot omvormers.

Als alle onderdelen beschikbaar zijn wordt het zonnepark door ons ervaren team tot gebruiksklaar (turnkey) geheel geconstrueerd en in gebruik gesteld - iedere stap wordt vergezeld van een uitgebreide kwaliteitszorg en een uitvoerige documentatie van de locatie, teneinde een veilige technische exploitatie te garanderen.

En waar we bijzonder trots op zijn: we leveren 100 procent van de projecten op tijd af. Tot op heden is elk project binnen de afgesproken tijd opgeleverd!
 

Een overzicht van onze services met betrekking tot de projectimplementatie:

 • Uitgebreid kwaliteitsmanagement
 • Technische planning van de details
 • Cash flow management
 • Contract management
 • Inkoop en logistiek tegen de beste voorwaarden
 • Gebruiksklare (turnkey) constructie
 • Tijdige ingebruikname
 • Uitgebreide documentatie
 • Risicomanagement
 • Garanties
 • Financieerbaarheid

O&M: Exploitatie & Onderhoud

U bent verzekerd van goede opbrengsten.

Alleen met een functionerende installatie zal de opbrengst aan uw verwachtingen kunnen voldoen. Daarom zijn alle services van IBC SOLAR erop gericht om uw installatie de hoogst mogelijke opbrengsten op te leveren.

Van monitoring op afstand tot snelle reactie naar aanleiding van potentiële fouten; we bieden u een compleet scala van services aan die we allemaal in eigen hand hebben.

Natuurlijk valt hier ook gedetailleerde rapportage onder. Met onze 'prestatiegarantie' bent u verzekerd van een minimale jaarlijkse opbrengst voor de gehele duur van het contract.
 

Een overzicht van onze services inzake technisch management:

 • Monitoring op afstand
 • Incident- en reparatiebeheer
 • Onderhoud en inspectie
 • Onderhoud en inspectie
 • Gedetailleerde rapportage
 • Gecertificeerde kwaliteit volgens DIN EN ISO 9001 en DIN EN ISO 14001

Aanvullende diensten in detail

Deze diensten worden uitgevoerd door IBC SOLAR, specialisten op het gebied van internationale project ontwikkeling.

Zonnepark Bodegraven, Zuid-Holland

Een duurzame bron van energie voor het waterschap

Prestaties:

Het zonnepark van Hoogheemraadschap van Rijnland in de plaats Bodegraven werd in 2023 gebouwd als een gebruiksklaar (turnkey) project voor hoogheemraadschap Rijnland om zo de waterzuiveringsinstallatie van schone en duurzame energie te voorzien. Als volwaardige EPC-aannemer waren wij verantwoordelijk voor de gehele projectplanning en uitvoering van de 1 MWp installatie.
 

Kenmerken:

Bodegraven bevindt zich in een polder, de drassige moerasgrond zorgde voor een aantal uitdagingen m.b.t. het plaatsen van de installatie. Aangezien het project is geplaatst bij een waterzuiveringsinstallatie moest er ook rekening worden gehouden met verschillende waterleidingen die onder die grond lopen. Er werd gekozen voor een oplossing met een stevige onderconstructie dat verankering in de poldergrond waarborgt. De omvormers van Sungrow in combinatie met de optimizers van Tigo garanderen een rendabele opbrengst voor het hoogheemraadschap.

Dakgebonden project bij Capi Europe, Noord-Brabant

Een fabriek welke produceert op 100% groene stroom

Prestaties:

Het project met een vermogen van 5 MWp werd in twee stadia gerealiseerd in samenwerking met onze partner, fase een in 2021 en fase twee in 2023. Bloempottenproducent Capi Europe was op zoek naar een duurzame en financieel aantrekkelijke energiebron voor hun productiehal in Tilburg. Door de ingebruiksstelling van meer dan 7.000 zonnepanelen in combinatie met de commerciële omvormers van SMA heeft het bedrijf een gepaste oplossing voor hun vraagstuk mogen ontvangen.

 

Kenmerken:

Capi Europe is B Corp gecertificeerd en CO2 neutraal, mede dankzij de PV-oplossing geboden door IBC SOLAR.

Waterschap Rivierenland, Gelderland

Groene stroom voor de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Arnhem

Prestaties:

Om waterschap Rivierenland te voorzien in hun energiebehoefte is er met de ondersteuning van IBC SOLAR een zonnepark van 3 MWp gerealiseerd. Deze zonneweide is een stap in de juiste richting voor het waterschap om zichzelf te voorzien van groene stroom.
 

Kenmerken:

Het systeem verzorgt waterschap Rivierenland jaarlijks van 2.652.00 KWh aan groene stroom. In totaal is dit goed voor 30% van het energieverbruik van alle installaties in Sleeuwijk.