Duurzame energie welke meerwaarde creëert

Deze bedrijven profiteren al van gratis zonne-energie

De zonnepaneel-en batterijoplossingen van IBC SOLAR worden precies op het elektriciteitsverbruik van elk afzonderlijk bedrijf gemaakt. Neem een kijkje bij een paar projecten die onze partners hebben gerealiseerd voor organisaties van verschillende groottes.
 

Groen imago: het logistieke centrum van de handelsonderneming genereert elektriciteit voor direct gebruik

ASKO Food Logistics, Noorwegen

Uitdaging:

De handelsonderneming heeft behoefte aan een continue aanvoer van grote hoeveelheden elektriciteit voor de logistiek en de koude opslagcentra. De groothandel in voedingswaren had een bijzonder doel: een klimaatneutrale organisatie worden die volledig draait op hernieuwbare energiebronnen.

Oplossing:

Een aangepaste PV-installatie voor eigen gebruik met behulp van montagesystemen, zonnepanelen en omvormers van IBC SOLAR – alles in slechts negen dagen geïnstalleerd.

Resultaat:

Met dit project positioneert ASKO zich in Noorwegen als een pionier op het gebied van zonne-installaties. Het bedrijf maakt heel efficiënt gebruik van de zonne-energie, met een eigen gebruiksgehalte van 100%. De groothandel in voedingswaren profiteert ook van de mogelijkheid om hun elektriciteitskosten op lange termijn te kunnen plannen.
 

 • Jaarlijkse energievraag: 2,8 GWh
 • Grootte van de installatie: 370 kWP
 • Kosten PV-systeem: € 600.000

Het gebruik van carports voor eigen verbruik en e-mobiliteit

IBC SOLAR, Duitsland

Uitdaging:

IBC SOLAR plande carports boven de parkeerplaats van de werknemers en gebruikte de oppervlakte van de daken om elektriciteit te produceren. De elektriciteit zou worden gebruikt voor de directe stroomvoorziening van de kantoren van het aangrenzende hoofdkantoor en de serverruimtes.

Oplossing:

Een installatie voor eigen verbruik met behulp van voordeel-zonnepanelen van IBC SOLAR

Resultaat:

IBC SOLAR werd met het carport-systeem voor meer dan 80% zelfvoorzienend. Aangezien het bedrijf voornamelijk overdag actief is kan het bedrijf het grootste deel van de opgewekte zonne-energie direct gebruiken. De energie-installatie helpt het bedrijf bij het realiseren van een aanzienlijke vermindering van de elektriciteitskosten en de levering van stroom voor e-mobiliteit.
 

 • Jaarlijkse energievraag:  410,000 kWh
 • Grootte van de installatie: 125 kWp
 • Rendementen op basis van interne rendementsmethode: 10.1 %

Onafhankelijk van het stroomnet

EnFa –The Energy Factory, Duitsland

Uitdaging:

Het doel was om een zelfvoorzienend kantoor en een werkplaatscomplex te bouwen zonder aansluiting op het openbare elektriciteitsnet. De elektriciteitsbehoefte van het complex diende volledig te worden gedekt door hernieuwbare energiebronnen.

Oplossing:

Een op maat gemaakte PV-installatie voor eigen gebruik met behulp van montagesystemen, zonnepanelen, omvormers en een thuisbatterij van 400 kWh van IBC SOLAR.

Resultaat:

ENFA is 100% zelfvoorzienend en maakt alleen gebruik van hernieuwbare energiebronnen.
In totaal wordt 80% van de totale energiebehoefte gedekt door zonne-energie.

 

 • Jaarlijkse energievraag: 155,000 kWh
 • Groottte van de installatie 112 kWP
 • Bespaarde elektriciteitskosten over 20 jaar:  €436,800

Orkaan bestendige PV-oplossing

The Grand Palladium Hotel, Jamaica

Uitdaging:

Het management van The Grand Palladium Resort & Spa werd geconfronteerd met voortdurend stijgende energiekosten. De jaarlijkse kosten bedragen €530.000 per jaaren moesten worden doorberekend aan de gasten.

Oplossing:

Dit uitzonderlijke project van 1,6 MW van IBC SOLAR is de eerste in het Caribisch gebied welke een blokkeringssysteem heeft. De geproduceerde elektriciteit kan helemaal worden gebruikt zonder de overtollige energie aan het net te leveren. Het PV-zonnesysteem is speciaal ontwikkeld voor het lokale klimaar; het is licht van gewicht, vraagt weinig onderhoud en kan orkanen tot categorie 4 weerstaan.

Resultaat:

"Onze portemonnees, de toeristische sector en Jamaica als vakantiebestemming zullen in gelijke mate profiteren van het project", aldus Algemeen directeur José Morgan. De totale investering van bijna 2,5 miljoen euro wordt gecompenseerd door een besparing op energiekosten van 16 miljoen euro over een operationele periode van 30 jaar.
 

 • De grootste particuliere centrale van Jamaica met een verbruik van 1,6 megawatt piekvermogen
 • Kosten: 2,5 miljoen euro
 • Kostenbesparingen over een operationele periode van 30 jaar: 16 miljoen euro.