De PV-centrales van IBC SOLAR

Maatwerkoplossingen wereldwijd

Eén aanspreekpunt - voor alle vragen

IBC SOLAR ontwikkelt en implementeert sinds 1982 PV-centrales. Internationaal en in elke afmeting. Zowel op het dak gemonteerde systemen als fotovoltaïsche projecten in de open ruimte. Netgekoppelde energiecentrales en off-grid-projecten.

Wij bestrijken een compleet scala van diensten: van ontwikkeling en implementatie van projecten tot de verkoop van producten en technisch beheer.

 • Wij houden ons aan de contractueel vastgelegde implementatietijden
 • Wij bieden permanente service op locatie aan
 • Wij garanderen uitzonderlijk hoge opbrengsten
 • Wij werken altijd volgens de nieuwste technologische normen.

We zijn net zo flexibel ten aanzien van het ontwerp van onze diensten als onze projecten en klanten willen.

We ontwikkelen samen met u een op maat gesneden oplossing voor elke situatie.

IBC SOLAR: één partner voor alle diensten

Wij kennen alle fases in de uitvoering van zonne-energieprojecten.

Van het eerste idee tot een operationele PV-centrale; het is een flinke reis. Onze experts zijn in staat uw project gedurende de gehele ontwikkelingsperiode te overzien. Van A tot Z.
 

EPC: Engineering Procurement Construction

Het creëren van duurzame EPC-waarde

Op het gebied van EPC (engineering, procurement, construction; techniek, inkoop, constructie) handelen we de planning van de technische details af en kopen de systeemcomponenten in; van modules en montagesystemen tot omvormers.

Als alle onderdelen beschikbaar zijn wordt de centrale door ons ervaren team tot gebruiksklaar (turnkey) geheel geconstrueerd en in gebruik gesteld - iedere stap wordt vergezeld van een uitgebreide kwaliteitszorg en een uitvoerige documentatie van de locatie, teneinde een veilige technische exploitatie te garanderen.

En waar we bijzonder trots op zijn: we leveren 100 procent van de projecten op tijd af. Tot op heden is elk project binnen de afgesproken tijd opgeleverd!
 

Een overzicht van onze services met betrekking tot de projectimplementatie:

 • Uitgebreid kwaliteitsmanagement
 • Technische planning van de details
 • Cash flow management
 • Contract management
 • Inkoop en logistiek tegen de beste voorwaarden
 • Gebruiksklare (turnkey) constructie
 • Tijdige ingebruikname
 • Uitgebreide documentatie
 • Risicomanagement
 • Garanties
 • Financieerbaarheid

O&M: Exploitatie & Onderhoud

Ensuring solid outperformance.

Alleen met een installatie die in bedrijf is zal de opbrengst aan uw verwachtingen kunnen voldoen. Daarom zijn alle services van IBC SOLAR erop gericht om uw installatie de hoogst mogelijke prestaties te laten bereiken.

Van monitoring op afstand tot snelle reactie naar aanleiding van potentiële fouten; we bieden u een compleet scala van services aan die we allemaal in eigen hand hebben.

Natuurlijk valt hier ook gedetailleerde rapportage onder. Met onze 'prestatiegarantie' bent u verzekerd van een minimale jaarlijkse opbrengst voor de gehele duur van het contract.

Een overzicht van onze services inzake technisch management:

 • Monitoring op afstand
 • Incident- en reparatiebeheer
 • Onderhoud en inspectie
 • Onderhoud en inspectie
 • Gedetailleerde rapportage
 • Gecertificeerde kwaliteit volgens DIN EN ISO 9001 en DIN EN ISO 14001

Aanvullende diensten in detail

Deze diensten worden uitgevoerd door IBC SOLAR Energy, onze specialisten op het gebied van internationale project ontwikkeling.

PV-centrale Bhadla, India

Bhadla: TÜV-gecertificeerde PV-centrale in een uitdagend woestijnklimaat

Prestaties:

De PV-centrale van Bhadla in de noordelijke Indiase deelstaat Rajasthan werd in 2014 gebouwd als een gebruiksklaar (turnkey) project voor een Indiase investeerder (LN Bangur Group). Als volwaardige EPC-aannemer waren wij verantwoordelijk voor de gehele projectplanning en uitvoering van de 5,5 MWp high-performance installatie.
 

Kenmerken:

Door het woestijnklimaat was de uitvoering van het project vanuit topografisch oogpunt een uitdaging. De bodem van de gekozen locatie had een drie meter dikke bovenlaag van los zand wat betekende dat er een bijzondere onderbouw met verbrede paalfunderingen moest worden ontwikkeld.

Hoge kwaliteit:

Een definitieve certificering door TÜV Rheinland garandeerde de investeerder dat de PV-centrale het hoogste niveau van Duitse kwaliteitsnormen combineert met de best mogelijke kostenefficiëntie.
 

PV-centrale Matrai Erömü, Hungary

Matrai Erömü: de grootste PV-centrale in Hongarije op een bruinkoolberg

Prestaties:

Het project met een vermogen van 18,5 MWp werd in 2015 gerealiseerd en is gelegen in de directe omgeving van de met bruinkool gestookte elektriciteitscentrale Matrai Erömü. De klant, Matrai Kraftwerk AG, heeft een belang van 50 procent in het Duitse bedrijf RWE. Onze regionale afdeling IBC SOLAR Austria [Oostenrijk] was verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling, de inkoop van de componenten, en de constructie van de fotovoltaïsche centrale.
 

Kenmerken:

Na afronding van dit project heeft de grootste kolencentrale van Hongarije de grootste PV-centrale als buurman. In totaal werden er meer dan 72.000 modules geïnstalleerd.
 

Hoge kwaliteit:

De PV-centrale werd overgedragen aan de eigenaar en na een zes weken durende testfase in gebruik genomen.

PV-centrale Sakura, Japan

Sakura: Een van de eerste projecten in Japan

Prestaties:

Deze PV-centrale ten noordoosten van Tokyo werd door IBC SOLAR ontwikkeld in samenwerking met een lokale projectontwikkelaar. IBC SOLAR financierde het project van het begin tot aan de voltooiing.

Kenmerken:

Na voltooiing werd de PV-centrale met 2,3 MWp gebruiksklaar (turnkey) verkocht aan een belegger. Dankzij de tijdige inbedrijfstelling waren we in staat om het hoogste Japanse teruglevertarief voor dit project veilig te stellen.

Hoge kwaliteit:

We installeerden meer dan 9.100 PV-modules van ons eigen IBC Polysol-merk en gaven een ruim 20-jarige prestatiegarantie af.