IBC SOLAR presenteert bifacial zonnepanelen in samenwerking met Jolywood

IBC SOLAR kondigt aan samen te werken met Jolywood, een toonaangevende fabrikant van tweezijdige zonnepanelen (bifacial) met n-type cellen en TOPCon technologie. IBC SOLAR breidt zo zijn portfolio uit met twee bifacial hoogrendement zonnepanelen. De nieuwe zonnepanelen hebben een vermogen van 380 en 560 watt en kunnen nu in Europa besteld worden via IBC SOLAR.

Jolywood is een van de pioniers op het gebied van n-type TOPCon zonnecellen en tegelijkertijd een van de grootste backsheet fabrikanten. IBC SOLAR gebruikt de backsheets van Jolywood al geruime tijd in haar eigen zonnepanelen. Met de tweezijdige zonnepanelen van Jolywood in het portfolio van IBC SOLAR, breidt de samenwerking nu verder uit.

Hoger rendement dankzij glas-glas zonnepanelen

Jolywood's robuuste glas-glas zonnepanelen hebben een bijzonder hoog rendement en een lagere degradatie dan de gebruikelijke p-type zonnecellen. Met uitstekende prestaties in zwakke lichtomstandigheden levert het zonnepaneel een hoge opbrengst, zelfs bij weinig licht op bewolkte of mistige dagen. Dankzij een zeer lage degradatie van de n-type cellen van slechts 0,40 procent, zijn de zonnepanelen bijzonder duurzaam.

Ook bieden de nieuwe tweezijdige zonnepanelen een betere temperatuurcoëfficiënt en een bifacial coëfficiënt van 80 procent. Zo kan de achterzijde van het zonnepaneel 80 procent van de capaciteit van de voorzijde bereiken. Zonnepanelen die aan beide zijden actief zijn, leveren dus een hogere energieopbrengst. Daardoor zijn ze tot 25 procent rendabeler dan de gebruikelijke zonnepanelen op hetzelfde oppervlak, afhankelijk van de ondergrond.

"Wij focussen op de behoeften van onze klanten en zijn verheugd dat wij in Jolywood een partner hebben gevonden waarmee wij de beschikbaarheid van hoogwaardige en duurzame zonnepanelen in de residentiële sector blijven garanderen," verklaart Stefan Horstmann, COO van IBC SOLAR AG. "Jolywood is een fabrikant met veel potentieel voor de toekomst. De uitstekende kwaliteit en opbrengsten van de producten vormen een goede aanvulling op onze portfolio."

Alan Xie, Deputy General Manager van Jolywood, voegt toe: "We kijken ernaar uit om samen te werken met een van de toonaangevende organisaties voor fotovoltaïsche energie en energieopslag in Europa. De jarenlange ervaring en de sterke focus op kwaliteit en klanttevredenheid maken IBC SOLAR tot een ideale partner om onze cel- en moduletechnologie met succes in de Europese markten te positioneren."

Beschikbaarheid

De Jolywood Niwa JW-HD120N zonnepaneel met een vermogen van 380 watt zal naar verwachting eind september 2022 beschikbaar zijn voor IBC SOLAR klanten in Europa. Neem contact op met IBC SOLAR voor meer informatie over de beschikbaarheid van het zonnepaneel met 560 watt.