IBC SOLAR aanwezig op Intersolar Europe 2024

- De tentoonstelling van de IBC HomeOne, het alles-in-één systeem voor de Duitse markt (naar verwachting in 2025 beschikbaar voor de Benelux).

- Updates aan de montagesystemen van IBC SOLAR.

- Focus op partnerschap en duurzaamheid: Voor het derde achtereenvolgende jaar is de stand van het bedrijf gebouwd volgens het Cradle-to-Cradle-principe.

Bad Staffelstein / Duitsland, 23 mei 2024 - IBC SOLAR, een toonaangevende full-service leverancier van SOLAR energieoplossingen, presenteert nieuwe ontwikkelingen en oplossingen op Intersolar Europe van 19 tot 21 juni. Het hoogtepunt van de beurs dit jaar is de presentatie van IBC HomeOne, het eerste zelf ontwikkelde alles-in-één PV-systeem van het bedrijf, inclusief alle bijbehorende digitale functies en diensten. De HomeOne is op het moment alleen vrijgegeven voor de Duitse markt, de verwachting is dat deze in 2025 beschikbaar wordt voor de Benelux. Daarnaast zal het bedrijf updates van zijn montagesystemen laten zien. In 2024 legt IBC SOLAR speciale nadruk op duurzaamheid, met een stand die is ontworpen volgens het Cradle-to-Cradle-principe in hal A4, stand A4.470 en A4.570.

 

IBC HomeOne - Het nieuwe alles-in-één PV-systeem voor solarteurs

Eerder dit jaar kondigde IBC SOLAR de introductie aan van het nieuwe all-in-one PV-systeem. Bezoekers van de Intersolar Europe hebben nu de mogelijkheid om het product en de diensten op het evenement te ervaren. De IBC HomeOne omvat alle componenten van een zonnestroomsysteem, van zonnepanelen en montagestructuren tot omvormers, EMS, en opslag. Aanvullende diensten en digitale functies vullen het uitgebreide concept aan. Het alles-in-één PV-systeem zal vanaf de zomer van 2024 beschikbaar zijn in Duitsland, met plannen om het aanbod uit te breiden naar de Benelux en andere landen in 2025.

 

Innovaties in de montageportefeuille - kleine veranderingen met een grote impact

Ook dit jaar zal IBC SOLAR weer informatie geven over het gehele assortiment van de in zelfontwikkelde montagesystemen en in dit kader diverse nieuwe ontwikkelingen en systeemverbeteringen presenteren. Zo zullen er verschillende nieuwe metalen gegoten dakpannen worden gepresenteerd die de tijdrovende bewerking en het buigen van de pannen overbodig maken en veel voorkomende problemen zoals dakpanbreuk of andere dakbeschadigingen voorkomen. Ze voldoen ook aan de voorschriften van de Centrale Vereniging van de Duitse Dakdekkersbranche. In lijn hiermee is er ook een voorproefje van nieuwe dakhaken die de verschillende steunprofielen bevestigen door ze vast te klikken in plaats van vast te schroeven. Dit maakt een nog snellere installatie mogelijk. 

Het IBC AeroFix G3 aerodynamische montagesysteem voor platte daken is ook uitgebreid met een aantal verbeteringen, waaronder een nieuwe universele bouwbeschermingsmat die materiaalcompatibiliteit garandeert voor alle dakbedekkingen. De nieuwe oplossing biedt niet alleen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar bespaart ook op opslagkosten. Aanvullende nieuwe functies van de AeroFix G3 worden in een apart persbericht geïntroduceerd.

 

 “You’ll never work alone!” – Partnerschappen gebaseerd op vertrouwen

Voor IBC SOLAR zijn Vakpartners altijd van groot belang geweest. Daarom richt IBC SOLAR zich op de beurs ook op haar partnerschappen en haar Vakpartnernetwerk. Dit jaar is het bedrijf actief op zoek naar nieuwe Vakpartners in alle landen om samen de residentiële en commerciële & industriële marktsegmenten te bedienen. Onder het motto "You'll never work alone" worden de voordelen van samenwerking en het zoeken naar nieuwe partners benadrukt.

Daarnaast zet IBC SOLAR zich voor het derde achtereenvolgende jaar in voor duurzaamheid door de stand te ontwerpen volgens het Cradle-to-Cradle-principe. Naast het gebruik van materialen van vorig jaar, kan een aanzienlijk deel van deze materialen na de beurs weer volledig worden opgenomen in de biologische of technische cyclus, zonder downcycling. Het recyclingpercentage van de standmaterialen is ongeveer 98%.

 

De IBC SOLAR experts kijken ernaar uit om een actieve dialoog aan te gaan op Intersolar Europe van 19 tot 21 juni 2024, in hal A4, stand A4.470 en A4.570.