Have sun! IBC SOLAR herpositioneert zich strategisch en communicatief.

• Nieuwe strategie, design en pay off

• 98% recyclebaar: Cradle-to-cradle stand op Intersolar Europe

 

IBC SOLAR introduceert, ter gelegenheid van zijn 40-jarige bestaan, de efficiënte en krachtige jubileummodule IBC MonoSol 415/420 MS-HC-N op Intersolar Europe 2022. Dit zonnepaneel is uitgerust met TOPCon-celtechnologie, waarmee zeer hoog rendement wordt bereikt. Bovendien kenmerkt het zonnepaneel zich door een verbeterde temperatuur efficiëntie en een lage degradatie door het LID- en LeTID-effect.

Naast de lineaire vermogensgarantie van 30 jaar verlengt IBC SOLAR de productgarantie van 15 jaar met 40 maanden in het kader van zijn jubileum. De IBC MonoSol 415/420 MS-HC-N jubileummodule kan worden geïnstalleerd met alle IBC SOLAR montagesystemen en kan op alle daktypes worden gemonteerd. Met een gecertificeerde druk- en trekbelasting van 5400 Pa/2400 Pa (druk/trek) kan hij zelfs de hoogste wind- en sneeuwlasten weerstaan.

Strategie en merkbelofte

IBC SOLAR werd in 1982 in Bad Staffelstein opgericht door Udo Möhrstedt en is een pionier in de energierevolutie in meer dan 30 landen. IBC SOLAR introduceert op Intersolar tevens zijn nieuwe bedrijfsslogan: Have sun! Deze claim positioneert IBC SOLAR  als een betrouwbaar, probleemoplossend en vriendelijk merk. Alle bedrijfsprocessen zijn opnieuw ontworpen, gestroomlijnd en geoptimaliseerd. De nieuw geformuleerde merkbelofte verwoordt de claim van IBC SOLAR om alle klanten eenvoudig en zorgeloos toegang te bieden tot het gebruik van zonne-energie. Dit doet het bedrijf door de strategie onder te verdelen in de 3 bedrijfssegmenten, namelijk residentieel, commercieel & industrieel en zonneparken. Met behulp van doordachte producten en diensten biedt IBC SOLAR oplossingen op maat met als motto ‘less is more’. Daarbij ligt de aandacht minder op designelementen en meer op moderniteit, authenticiteit en relevante inhoud. Zo is het bedrijf ideaal voorbereid op de snelgroeiende markt voor zonne-energie met een duidelijke visie, een onmiskenbare merkbelofte en een nieuwe, moderne uitstraling.

Aanvullende informatie over de jubileummodule IBC MonoSol 415/420 MS-HC-N

Dankzij de nieuwste TOPCon celtechnologie met monokristallijne cellen in M10 wafer-formaat behaalt de module uitstekende efficiëntieniveaus. Dit zorgt voor een verbeterde temperatuurefficiëntie en een zeer hoge module-efficiëntie van 21,51%. Uit onderzoek is gebleken dat het n-type celconcept ervoor zorgt dat de effecten van de LID- en LeTID de degradatie inperken.

Door de geavanceerde technologie biedt deze module een gegarandeerde levensduur dankzij het zwarte 30mm aluminium holkamerframe, dit gaat zowel het verouderingsproces als weersinvloeden tegen. IBC SOLAR biedt ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan een verlengde productgarantie van 40 maanden bovenop de bestaande 15 jaar productgarantie bij aankoop van de IBC MonoSol 415/420 MS-HC-N jubileummodule, die speciaal is ontworpen voor de residentiële sector.

De IBC MonoSol 415/420 MS-HC-N weerstaat met een gecertificeerde druk- en trekbelasting van 5400 Pa/2400 Pa zelfs de hoogste wind- en sneeuwlasten. Deze module kan worden ingezet met alle IBC SOLAR montagesystemen op alle daktypes. Deze module beschikt ook over een officiële IEC-certificering en is getest in het SUNLAB PV-laboratorium (o.a. stress- klimaatkamertests).

Intersolar Europe

IBC SOLAR is een toonaangevende full-service aanbieder van energieoplossingen en diensten op het gebied van zonne-energie. De nieuwe module wordt gepresenteerd op Europa's belangrijkste vakbeurs Intersolar Europe van 11 tot en met 13 mei 2022 in München. Op de 98% recyclebare stand, die het belang dat IBC SOLAR hecht aan duurzaamheid onderstreept, zet het bedrijf tevens de nieuwe strategie in de kijker en de pay-off ‘Have sun!’.

Bezoekers van Intersolar Europe komen meer te weten over de diensten en nieuwe strategie van IBC SOLAR in hal A4, stand A4.470 en A4.670. Het merendeel van de stand is gemaakt met gebruikte materialen die hierna gebruikt worden voor de omheining van een bijentuin voor de Montessorischool in Dachau.