Directiewissel bij IBC SOLAR: Dr Dirk Haft nieuwe CEO, oprichter Udo Möhrstedt stapt over naar Raad van Commissarissen

Echt, 21 november 2023 - IBC SOLAR, full-service aanbieder van zonne-energie oplossingen, kondigt een belangrijke verandering aan in het topmanagement van het bedrijf. Eind dit jaar stapt oprichter en CEO Udo Möhrstedt over naar de Raad van Commissarissen. Dr. Dirk Haft neemt vanaf 1 januari 2024 de functie van CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur over. Dr. Haft is sinds oktober 2022 Co-CEO bij IBC SOLAR en maakte eerder deel uit van de Raad van Commissarissen.

 

Met deze directiewissel zet IBC SOLAR verder in op toekomstige groei en herbevestigt het zijn rol als toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector. Udo Möhrstedt staat wereldwijd bekend als een van de grote pioniers in de (fotovoltaïsche) PV-industrie. In 1982 richtte hij IBC SOLAR op, toen zonne-energie nog grotendeels onbekend was en grootschalig gebruik ervan als vrijwel onmogelijk werd beschouwd. Zijn visie op en zijn geloof in zonne-energie als toonaangevende technologie voor duurzame energieopwekking was op dat moment ongeëvenaard. Met grote ondernemerszin startte hij en gaf hij leiding aan een bedrijf dat zonne-energie wereldwijd toegankelijk moest maken voor zoveel mogelijk mensen. Dit doel en deze waarden bleven sindsdien ongewijzigd en bepalen tot op heden het DNA van IBC SOLAR.

 

Udo Möhrstedt treedt vanaf januari toe tot de Raad van Commissarissen van IBC SOLAR, waar hij het voorzitterschap overneemt van Gertrud Moll-Möhrstedt. Samen met haar en met Volker Börries en Dr. Stefan Reineck zal hij de continuïteit van zijn missie waarborgen.

 

Dr. Dirk Haft start in januari als nieuwe CEO van het bedrijf. Dr. Haft is al vele jaren nauw betrokken bij IBC SOLAR en vervult sinds eind 2022 de rol van Co-CEO. Eerder was hij lid van de Raad van Commissarissen. Voordat hij bij het directieteam van IBC SOLAR aantrad, deed Dr. Haft uitgebreide ervaring op in verschillende leidinggevende functies binnen de halfgeleiderindustrie en machinebouw, waaronder in de raad van bestuur van Wittenstein SE. Dr. Haft zal samen met het managementteam de groeistrategie van IBC SOLAR verder uitzetten en implementeren.

 

Udo Möhrstedt, oprichter van IBC SOLAR, zegt: "Met Dr. Dirk Haft trokken we een uiterst competent en ervaren persoonlijkheid aan voor het topmanagement van IBC SOLAR. Dit opent nieuwe perspectieven voor IBC SOLAR. Verder doet het mij plezier dat ik het bedrijf als lid van de Raad van Commissarissen kan blijven adviseren en ondersteunen."

 

Dr. Dirk Haft, toekomstig CEO van IBC SOLAR: "IBC SOLAR is vandaag de dag een van de meest succesvolle internationale zonne-energiebedrijven. Met zijn geweldige pioniersmentaliteit leidde Udo Möhrstedt het bedrijf tijdens de afgelopen decennia. Die mentaliteit wil ik graag behouden en verder ontwikkelen om IBC SOLAR stabiel en flexibel door de komende jaren te sturen. En uiteraard wil ik Udo Möhrstedt en het hele IBC SOLAR team bedanken voor het vertrouwen."