Verbeterde beschikbaarheid van residentiële Fronius omvormers in Q4

Om aan de explosief stijgende vraag te kunnen voldoen heeft Fronius hard de productiecapaciteit uitgebreid. In 2022 investeerde Fronius 187 miljoen euro in de uitbreiding en verbouwing van productielocaties in Oostenrijk, waardoor een stabiele productiesituatie ontstond met capaciteit voor extra productielijnen.

De fabriek in Sattledt, Oostenrijk is uitgebreid met meer dan 28.000 m2, tot een totale oppervlakte van 69.000 m2. Deze uitbreiding is al operationeel. Een extra productielijn voor de Fronius GEN24 Plus zal dit kalenderjaar worden gebouwd als onderdeel van de renovatie van de bestaande productiefaciliteiten, hier worden ook twee extra productielijnen voor hybride omvormers aan toegevoegd.

 

Dankzij de productie-uitbreiding is de maandelijkse productie van omvormers hoger dan ooit! 


Desondanks uitdagende omstandigheden zoals een instabiele supply chain, tekorten aan componenten en personeel, is Fronius als Europese fabrikant in staat geweest om bijna 32.000 omvormers per maand te produceren. De productie draait op volle toeren en zal zelfs met nog eens 65% toenemen tot 52.000 omvormers per maand tegen het einde van 2023.

Dit betekent dat bijna alle modellen Fronius-omvormers tegen Q4 van 2023 weer goed leverbaar zijn. Houd de nieuwsbrief en de sociale kanalen van IBC SOLAR en Fronius in de gaten om geïnformeerd te blijven over de ontwikkelingen op dit gebied. Als installateur profiteert u van kwaliteits omvormers uit Oostenrijk en een goede beschikbaarheid!