IBC SOLAR wint Sustainable Exhibitor award op Intersolar 2024

  • Initiatiefnemer STEP en sponsor EUPD Research reiken in 2024 voor het eerst de Sustainable Exhibitor Award uit onder beursexposanten.
  • Slechts 25 bedrijven van de ongeveer 3000 beursdeelnemers zullen de prijs ontvangen.
  • IBC SOLAR ontvangt de gouden status voor zijn beursstand op basis van het Cradle to Cradle-ontwerpprincipe en zijn sterke inzet voor duurzaamheid.

München, Duitsland, 19 juni 2024 - IBC SOLAR, een toonaangevende full-service leverancier van SOLAR-energieoplossingen, ontvangt de Sustainable Exhibitor Award voor zijn duurzame beursstand op Intersolar 2024. De beurs wordt beschouwd als een van de belangrijkste platforms voor de nieuwe energiewereld en is het centrale contactpunt voor de hele industrie. Dit jaar ontvangen exposanten die hun beursactiviteiten aantoonbaar duurzaam hebben aangepakt voor het eerst een award. Van de ongeveer 3000 exposanten zullen er slechts 25 een award ontvangen. 

Voor het derde jaar op rij richt IBC SOLAR zich op het thema duurzaamheid met haar beursstand gebaseerd op het Cradle to Cradle ontwerpprincipe. Als bedrijf dat zich altijd actief heeft ingezet voor de energietransitie, is IBC SOLAR zeer verheugd met de Sustainable Exhibitor Award van het STEP-initiatief (Sustainable Trade Events Partnership). 

"We zijn erg trots op het winnen van deze prijs," zegt Dr. Dirk Haft, CEO van IBC SOLAR. "Sinds 2022 hebben we al 98 procent recyclebaarheid bereikt door gebruik te maken van natuurlijke, idealiter enkelvoudige producten zoals lokaal hout, aluminium of acrylglas. Dit jaar geldt hetzelfde. We kunnen de materialen die we voor de beursstand gebruiken gemakkelijk scheiden en terugbrengen in de technische of biologische cyclus. Van de ongeveer 10,2 ton gebruikt materiaal wordt ongeveer 10 ton teruggevoerd naar de materiaalkringloop", legt hij uit en voegt eraan toe: "Een duurzaam beursconcept is de logische voortzetting van onze bedrijfsfilosofie. We zijn ons bewust van onze ecologische verantwoordelijkheid en onderwerpen zoals het behoud van hulpbronnen en recycling zijn bijzonder belangrijk voor ons."

Het STEP-initiatief en zijn sponsor EUPD Research zetten zich actief in voor klimaatneutrale en afvalvrije beurzen en congressen. De bedrijven die geëerd worden met de Sustainable Exhibitor Award zijn echte pioniers op het gebied van duurzaam beursontwerp en sluiten aan bij de visie om in 2030 klimaatneutrale beurzen en congressen te organiseren in Duitsland. Om dit doel te bereiken, moeten exposanten uitgebreide maatregelen nemen om afval te verminderen, te hergebruiken en te recyclen, en om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en te compenseren.

IBC SOLAR laat zien dat een duurzame aanwezigheid op een beurs mogelijk is en levert zo een belangrijke bijdrage aan de ecologische oriëntatie van het beurslandschap - dit is wat de Sustainable Exhibitor award bekroont.

STEP-vertegenwoordiger Jens Muerke, hoofd ESG Development & Ecosystem bij EUPD Research feliciteert: "We zijn verheugd om IBC SOLAR te erkennen voor zijn uitzonderlijke duurzame handelsbeurspraktijken als onderdeel van het STEP-initiatief. Het bedrijf heeft indrukwekkende resultaten behaald, met name door de implementatie van het Cradle to Cradle-principe en een opmerkelijke 98 procent circulariteit van de beursstand. Dit maakt IBC SOLAR een echte pionier op het gebied van duurzaam beursontwerp. Met dit succes geeft IBC SOLAR een sterk signaal af over het belang van duurzaamheid in de beursindustrie en hoopt het andere bedrijven te inspireren om ook milieuvriendelijker te werk te gaan. Het eigen concept van een duurzame aanwezigheid op de beurs wordt voortdurend verbeterd en verder ontwikkeld.

Over IBC SOLAR

IBC SOLAR is een toonaangevende full-service leverancier van energieoplossingen en -diensten op het gebied van zonne-energie en opslag. Het bedrijf biedt complete systemen en bestrijkt het hele productassortiment van planning tot turnkey oplevering van zonnestroomsystemen. Het aanbod omvat energieoplossingen voor particuliere woningen, handel en industrie en zonneparken. IBC SOLAR is projectontwikkelaar en hoofdaannemer op deze gebieden en plant, implementeert en verkoopt wereldwijd grootschalige SOLAR-projecten. IBC SOLAR werkt nauw samen met een netwerk van Vakpartners die wereldwijd zorgen voor een vakkundige en kwalitatief hoogwaardige installatie van de systemen. 

IBC SOLAR werd in 1982 in Bad-Staffelstein opgericht door Udo Möhrstedt en is nu een pionier in de energierevolutie in meer dan 30 landen.

Over STEP

STEP is een initiatief dat beursorganisatoren, exploitanten en eigenaars van beurslocaties, exposanten, verenigingen en de media wil samenbrengen om actief te werken aan klimaatneutrale en afvalvrije beurzen. Onze visie is dat beurzen en evenementen in Duitsland tegen het begin van het volgende decennium klimaatneutraal moeten zijn en verregaande maatregelen moeten hebben genomen om afval te verminderen, te hergebruiken en te recycleren. STEP werd mede opgericht door EUPD Research.

Over EUPD

Sinds de oprichting in 2000 ontwikkelt EUPD Research innovatieve en holistische oplossingen voor diverse vraagstukken in duurzaamheidsgerichte markten. Door middel van op primaire gegevens gebaseerd onderzoek, analyse, certificering en publicatie, structureren en verveelvoudigen wij succesvolle bedrijfsstrategieën. Naast de holistische ESG-sectorbenadering richten onze werkzaamheden zich op de technologiegebieden zonne-energie, energieopslag, warmtepompen en elektromobiliteit, evenals op het gebied van bedrijfsgezondheid en sociale duurzaamheid. Ons doel is om bedrijven concurrerend te houden en oriëntatie, optimale randvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden te creëren in een wereld die voortdurend verandert.