Fronius Wattpilot wint Duitse innovatieprijs 2023

De slimme EV-oplaadoplossing is uitgeroepen tot winnaar in de prestigieuze categorie "Excellence in Business to Consumer"  van de Duitse innovatieprijs 2023, omdat de jury onder de indruk was van de duurzame kenmerken, de gebruiksvriendelijke opzet en het fraaie ontwerp.

Innovatie centraal stellen

De Duitse innovatieprijs toont innovaties die het potentieel hebben om onze toekomst vorm te geven en de manier waarop we allemaal leven te verbeteren. Sinds de lancering in 2018 viert deze brancheoverstijgende prijs producten, processen en oplossingen die gebruikers op de eerste plaats zetten en echte toegevoegde waarde bieden, bovenop de oplossingen die momenteel op de markt beschikbaar zijn. Soms kan het kleinste detail een aanzienlijke impact hebben en de Duitse innovatieprijs gaan over het erkennen van deze vitale ontwikkelingen, groot of klein.

Goud voor Fronius Wattpilot

De Duitse innovatieprijs is verdeeld in twee hoofdcategorieën - "Excellence in Business to Business" en "Excellence in Business to Consumer" - en het was in deze tweede categorie dat de Fronius Wattpilot echt indruk maakte op de jury en de gouden prijs mee naar huis nam als erkenning voor deze uitstekende innovatie.

 

 

E-mobiliteit die ons allen vooruitbrengt

Het panel was vooral onder de indruk van de financiële en milieuvoordelen van Fronius Wattpilot en prees het marktklare, maar toekomstbestendige ontwerp. Ze vonden het goed dat het product klanten een kosteneffectieve laadoplossing voor de lange termijn biedt, met opties om overtollige energie van hun eigen PV-systeem te gebruiken of het systeem zo te configureren dat het laadt wanneer de elektriciteitstarieven het laagst zijn.

Bovendien vonden ze het ontwerp er fantastisch uitzien en het product erg gebruiksvriendelijk. "Het product is compact, gebruiksvriendelijk en handig. Het heeft een modern en aantrekkelijk ontwerp en past naadloos in veel verschillende omgevingen en bouwstijlen."

Maar dat was nog niet alles... Ze prezen Fronius ook voor de ontwikkeling van twee productvarianten - Fronius Wattpilot Home en Fronius Wattpilot Go - die klanten meer flexibiliteit bieden bij het opladen en gebruiken van hun EV.

In de woorden van het panel: "Het feit dat de fabrikant ook een mobiele laadoplossing aanbiedt is echt een leuke bijkomstigheid, die klanten meer flexibiliteit biedt en meer mensen zou moeten aanmoedigen om over te stappen op het gebruik van een EV."

Vormgeven aan de toekomst

De prijsuitreiking voor de Duitse innovatieprijs van dit jaar vond plaats op 23 mei 2023 in het Futurium museum in Berlijn en was een prachtige viering van het thema voor de prijzen van dit jaar "Shaping the future".

 

"We zijn bijzonder trots op deze prijs, die de duidelijke voordelen van Fronius Wattpilot erkent. Onze EV-laadoplossing richt zich op een brede doelgroep, die alle EV-rijders omvat, zowel degenen met een PV-systeem als degenen zonder. Oplossingen die zonne-energie en EV-laadtechnologie combineren, bieden veel potentiële voordelen voor klanten, dus we verwachten dat dit de komende jaren een echt groeigebied zal zijn. En dankzij Fronius Wattpilot bieden we het perfecte antwoord op deze vraag." ~ Fronius International GmbHNeem een kijkje naar de de Fronius Wattpilot in onze webshop

Klik hier om het datasheet van de Fronius Wattpilot te downloaden