Concurrentievoordelen dankzij intelligente PV-oplossingen

Of het nu gaat om kleine of grote bedrijven, om ambachtelijke of industriële activiteiten; onze fotovoltaïsche oplossingen bieden een uitzonderlijk besparingspotentieel en kunnen worden aangepast aan een breed scala van behoeften.

Investeren in een zonnige toekomst

Hoe kunt u de voordelen van zonne-energie maximaliseren? Met perfect op de behoeften van uw bedrijf afgestemde systemen van IBC SOLAR.

Hoogwaardige PV-installaties van IBC SOLAR vormen de basis voor een succesvol energiemanagement - vooral in combinatie met een intelligente opslagoplossing.
 

  • U vermindert uw elektriciteitskosten,
  • U verhoogt uw rendement,
  • U profiteert van een grotere zekerheid qua planning,
  • U wordt zelfs gedurende een stroomuitval veilig van stroom voorzien, en
  • U vermindert piekbelastingen.

 

Dit geeft u een voorsprong op de markt.

Het produceren van energie voor eigen verbruik is de moeite waard voor elk bedrijf

Het minimaliseren van uw elektriciteitskosten

Met fotovoltaïsche installaties van IBC SOLAR kunt u in een deel van uw behoefte aan elektriciteit voorzien door simpelweg zelf energie te produceren. Daarbij profiteert u van elektriciteitsprijzen die aanzienlijk lager zijn dan de prijzen die u aan energieleveranciers betaalt.

Met uw eigen zonne-energieinstallatie kunt u voor ten minste 20 jaar lage elektriciteitsprijzen veiligstellen. Nadat u uw systeem helemaal hebt afgeschreven van de belastingen kunt u bijna gratis elektriciteit produceren.

 

Voorbeeld van een installatie met commercieel eigen verbruik

Efficiënt teamwork:

hybride systemen op diesel verlagen de kosten en verhogen de zekerheid

Hotels, ziekenhuizen, boerderijen – commerciële ondernemingen in het bijzonder – zijn vaak afhankelijk van een betrouwbare stroomvoorziening. In afgelegen gebieden zonder aansluiting op het elektriciteitsnet of gebieden met een onstabiele stroomaanbod worden nu voornamelijk dieselgeneratoren gebruikt. In tegenstelling tot de stijgende dieselprijzen dalen de kosten van zonne-installaties al geruime tijd. Dus waarom niet overschakelen naar milieuvriendelijke PV-systemen?

De voordelen zijn duidelijk: lagere kosten, betrouwbaarheid, lagere onderhoudskosten, lagere CO2-uitstoot. Met behulp van een intelligente besturing worden de bestaande dieselgeneratoren alleen gebruikt wanneer ze nodig zijn. Dit betekent dat een betrouwbare energievoorziening altijd voor handen is wanneer deze dringend nodig is.

De systeemoplossing voor milieuvriendelijke irrigatie

Zon in plaats van diesel met de IBC PumpController

In de landbouw en overal waar water opgepompt moet worden in afgelegen gebieden zonder elektriciteitsnet zijn dieselgeneratoren nog steeds wijdverbreid. De voordelen van zonne-energiesystemen zijn echter overduidelijk: terwijl de olieprijzen voor de jaren heen zijn gestegen, zijn de systeemkosten voor fotovoltaïsche installaties gedaald. Solar is milieuvriendelijk, efficiënt en vergt weinig onderhoud.

 

IBC SOLAR heeft een oplossing voor pompsystemen ontwikkeld die een eenvoudige overgang mogelijk maakt naar watervoorzieningen die geen verontreiniging geven, een laag kostenniveau hebben en uiterst betrouwbaar zijn. Met de IBC PumpController wordt stroom door een dieselgenerator vervangen door stroom van een PV-systeem. Het systeem kan bestaande irrigatiesystemen gemakkelijk veranderen in een aanzienlijk efficiëntere en goedkopere stroomvoorziening.

 

Meer over de IBC PumpController