IBC SOLAR: Zonne-energiesystemen

Wereldwijde energie-oplossingen die aan alle voorwaarden voldoen

Duurzame stroomvoorziening sinds 1982

We hebben uw toestemming nodig om inhoud van YouTube te laden!

Van net-onafhankelijke zonne-energiesystemen en particuliere PV-systemen op garages tot grote zonneparken - we geven samen met onze klanten en partners de toekomst van de energievoorziening vorm vanuit onze rol als wereldwijde leverancier van energie-oplossingen.
 
IBC SOLAR – met zijn hoofdkantoor in Bad Staffelstein – wordt  wereldwijd vertegenwoordigd door zeven bedrijven in andere landen en heeft meer dan 380 medewerkers in dienst, waarvan ongeveer twee derde in Duitsland werkt. IBC SOLAR heeft over de hele wereld fotovoltaïsche installaties gerealiseerd met een totale capaciteit van 6 gigawatt. Hiermee worden ongeveer 3 miljoen huishoudens over de hele wereld van zonne-energie voorzien.

Duurzaamheid is voor ons meer dan alleen een modewoord. Het is waar wij elke dag voor staan, met ons werk, onze visie, onze missie en onze waarden.

De geschiedenis van ons bedrijf

klik door 40 jaar IBC SOLAR.

Uiteenzetting van de missie van IBC SOLAR

Onze visie

Wij creëren energiezelfvoorziening & zero-emissie door gemakkelijke toegang tot de oneindige energie van de zon - voor een wereld die het waard is om in te leven.

Onze missie

 • Wij zijn de drijvende kracht achter het benutten van de energie van de zon.
 • Wij vereenvoudigen complexe systemen en ontwikkelen innovatieve energieoplossingen op maat van de behoeften van de klant.
 • Samen met onze partners bieden wij de huidige en toekomstige generaties een betrouwbare toegang tot hernieuwbare energiebronnen.
 • Dankzij onze kennis en ervaring kunnen wij snel en wendbaar handelen in dynamische markten.
 • Op die manier versnellen we de transformatie naar een duurzame manier van leven.

Onze waarden

 • ETHIEK / MOREEL
  Respect voor mens, milieu en natuur - zonder uitzondering
 • EERLIJKHEID
  Eerlijk en integer gedrag tegenover iedereen
 • KWALITEIT EN VEILIGHEID
  Mens en milieu, product en voordeel - samen het optimale bereiken
 • VERANTWOORDELIJKHEID
  Verantwoordelijkheid voor het milieu, de tevredenheid van werknemers en klanten
 • MENSHEID
  Sociaal en maatschappelijk engagement loont
 • UITMUNTENDHEID
  Uitmuntendheid bereiken door uitzonderlijke inspanning
 • CONSISTENTIE
  Consequente en duurzame actie is onze belofte

Bedrijfsleiding met expertise en perspectief

De raad van bestuur van IBC SOLAR bestaat momenteel uit drie ervaren leden die de weg naar de toekomst van het bedrijf hebben geëffend.

Udo Möhrstedt (CEO) Dr. Dirk Haft (Co-CEO) Lars Degendorfer (CFO) Stefan Horstmann (COO) Patrik Danz (CSO)

Udo Möhrstedt

Een pionier in de zonne-industrie

De afgestudeerde natuurkundige Udo Möhrstedt is meer dan 40 jaar toegewijd aan de ontwikkeling en verbreiding van de zonne-energie. Als één van de pioniers in de zonne-industrie startte hij in 1982 een ingenieursbureau waaruit IBC SOLAR AG voortkwam.

Udo Möhrstedt is nauw verbonden met de bedrijfstak; hij initieerde in 1986 het PV-symposium bij Kloster Banz in Bad Staffelstein. Hij vertegenwoordigde de belangen van de Duitse PV-industrie als lid van de raad van bestuur en was vanaf 1996 zes jaar lang woordvoerder van de raad van de Duitse Solar Industry Federation [Zonne-energiefederatie]. Hij steunde de fusie van de thermische zonne-energie en fotovoltaïsche industriefederaties tot 'BSI - Duitse Solar industry Federation'.
 

Udo Möhrstedt heeft meerdere onderscheidingen ontvangen voor zijn volledige toewijding - met inbegrip van de 'Beierse Milieu Medaille' Hij werd in 2009 door Ernst & Young bekroond als 'Ondernemer van het jaar', en in 2012 ontving hij het Federale Kruis van Verdienste voor zijn langdurige inzet toewijding als ondernemer.
 

Dr. Dirk Haft

Dr. Dirk Haft is sinds oktober 2022 mede-CEO van de Raad van Bestuur en sinds 2018 lid van de Raad van Commissarissen van IBC SOLAR AG. Hij is gepromoveerd natuurkundige, gespecialiseerd in nanofysica en kwantumfysica en beschikt over jarenlange ervaring in de chipindustrie en machinebouw. Naast het bekleden van diverse bestuursfuncties heeft hij ook eigen bedrijven opgericht. Vanuit zijn functies bij IBC SOLAR AG zal hij strategische impulsen geven op het gebied van innovatieve technologieën, nieuwe bedrijfsmodellen en digitale transformatie.
 
Bij IBC SOLAR AG is Dr. Dirk Haft verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de bedrijfsstrategie en de divisies Merger & Acquisitions en Innovation and Product Management. Uit hoofde van zijn functie zal hij een belangrijke bijdrage leveren aan de nog nauwere integratie van de verschillende bedrijfssegmenten van de IBC SOLAR Group en het optimaliseren van het geïntegreerde management.

Lars Degendorfer

Lars Degendorfer is sinds 2018 Chief Financial Officer (CFO) van IBC SOLAR AG en lid van het raad van bestuur sinds augustus 2019. Hij is een bedrijfseconoom met een focus op financiën, bankieren en beleggen en heeft vele jaren ervaring in commerciële managementposities voor industriële bedrijven, met name in de automotive en machinebouw. Een kernaspect van zijn activiteiten was en is het gebied van (internationale) financiering.

Bij IBC SOLAR AG is Lars Degendorfer verantwoordelijk voor Accounting, Controlling, Administratie en bedrijfsfinanciën, evenals voor de coördinatie van de gehele IBC SOLAR Group.

Stefan Horstmann

Stefan Horstmann is Chief Operations Officer (COO) en lid van de raad van bestuur van IBC SOLAR AG sinds juni 2020. Als ingenieur heeft hij vele jaren ervaring opgedaan in management functies op internationaal niveau in strategisch en operationeel supply chain management evenals in IT. De focus van zijn IT-activiteiten binnen de verwarmings-, ventilatie- en klimaattechniek sector was gericht op ERP-software, procesontwerp, organisatieontwikkeling en projectmanagement.

Bij IBC SOLAR AG is hij verantwoordelijk voor logistiek, inkoop, kwaliteitsborging, productbeheer, IT, processen en organisatie. In zijn rol als COO levert Stefan Horstmann een belangrijke bijdrage aan de interne samenwerking van deze bedrijfsgebieden van IBC SOLAR AG en positioneert deze doelgericht en voor de nationale en internationale fotovoltaïsche markten.

Patrik Danz

Patrik Danz vervolledigt vanaf 2021 de directie van IBC SOLAR AG als Chief Sales Officer (CSO). Een ingenieur (FH) van opleiding op het gebied van elektrotechniek en economie kijkt terug op vele jaren internationale ervaring in managementfuncties binnen de verlichtingstechnologie industrie. Kernpunten van zijn activiteiten waren met name de gebieden verkoop & marketing, productmanagement, R&D en kwaliteit.

Bij IBC SOLAR AG is hij verantwoordelijk voor de nationale en internationale verkoop- en projectunits van de onderneming, evenals voor de afdelingen Marketing en Technische Verkoop. In zijn rol als CSO is Patrik Danz verantwoordelijk voor de coördinatie van deze afdelingen binnen de IBC SOLAR Groep en draagt hij ertoe bij dat de verkoopeenheden op alle niveaus nog doelgerichter worden.