IBC SOLAR: Zonne-energiesystemen

Wereldwijde energie-oplossingen die aan alle voorwaarden voldoen

Duurzame stroomvoorziening sinds 1982

Van net-onafhankelijke zonne-energiesystemen en particuliere PV-systemen op garages tot grote zonneparken - we geven samen met onze klanten en partners de toekomst van de energievoorziening vorm vanuit onze rol als wereldwijde leverancier van energie-oplossingen.
 
IBC SOLAR – met zijn hoofdkantoor in Bad Staffelstein – wordt  wereldwijd vertegenwoordigd door zeven bedrijven in andere landen en heeft meer dan 350 medewerkers in dienst, waarvan ongeveer twee derde in Duitsland werkt. IBC SOLAR heeft over de hele wereld fotovoltaïsche installaties gerealiseerd met een totale capaciteit van 5 gigawatt. Hiermee worden ongeveer 3 miljoen huishoudens over de hele wereld van zonne-energie voorzien.

Duurzaamheid is voor ons meer dan alleen een modewoord. Het is waar wij elke dag voor staan, met ons werk, onze visie, onze missie en onze waarden.

De geschiedenis van ons bedrijf

klik door 39 jaar IBC SOLAR.

Uiteenzetting van de missie van IBC SOLAR

Onze visie

Wij zijn een toonaangevende wereldwijd werkende serviceprovider voor energie-oplossingen, fotovoltaïsche zonne-energie en energie-opslag.

We zijn er trots op om bij te kunnen dragen aan gedecentraliseerde emissievrije, betrouwbare, betaalbare en duurzame energiesysteem.

Onze missie

 • We denken op wereldwijde schaal.
 • Wij werken op een gestructureerde manier en volgen onze strategieën.
 • Wij leveren hoge kwaliteit en bevorderen een leercultuur.
 • Wij gaan waardevolle partnerships aan en zorgen ervoor dat onze klanten succesvol zijn met behulp van complete oplossingen die hun waardeketens volgen.
 • We zijn een steeds stap vooruit met onze oplossingen en digitale benadering.
 • Wij voorzien in een aantrekkelijke en veilige werkomgeving.

Onze waarden

 • ETHIEK / MOREEL
  Respect voor de mens, het milieu en de natuur - zonder uitzonderingen
 • EERLIJKHEID
  Iedereen oprecht en integer behandelen
 • KWALITEIT EN VEILIGHEID
  De mensheid en het milieu, het product en de voordelen ervan - samen bereiken we het optimale
 • VERANTWOORDELIJKHEID
  Verantwoordelijkheid voor het milieu en tevredenheid bij zowel personeel als klanten
 • MENSHEID
  Sociale en zakelijke verplichtingen zijn de moeite waard
 • UITMUNTENDHEID
  Het doen van buitengewone inspanningen om een topbedrijf te worden
 • CONSISTENTIE
  Consistent handelen is onze belofte

Bedrijfsleiding met expertise en perspectief

De raad van bestuur van IBC SOLAR bestaat momenteel uit drie ervaren leden die de weg naar de toekomst van het bedrijf hebben geëffend.

Udo Möhrstedt (CEO) Lars Degendorfer (CFO) Stefan Horstmann (COO) Patrik Danz (CSO)

Udo Möhrstedt

Een pionier in de zonne-industrie

De afgestudeerde natuurkundige Udo Möhrstedt is meer dan 39 jaar toegewijd aan de ontwikkeling en verbreiding van de zonne-energie. Als één van de pioniers in de zonne-industrie startte hij in 1982 een ingenieursbureau waaruit IBC SOLAR AG voortkwam.

Udo Möhrstedt is nauw verbonden met de bedrijfstak; hij initieerde in 1986 het PV-symposium bij Kloster Banz in Bad Staffelstein. Hij vertegenwoordigde de belangen van de Duitse PV-industrie als lid van de raad van bestuur en was vanaf 1996 zes jaar lang woordvoerder van de raad van de Duitse Solar Industry Federation [Zonne-energiefederatie]. Hij steunde de fusie van de thermische zonne-energie en fotovoltaïsche industriefederaties tot 'BSI - Duitse Solar industry Federation'.
 

Udo Möhrstedt heeft meerdere onderscheidingen ontvangen voor zijn volledige toewijding - met inbegrip van de 'Beierse Milieu Medaille' Hij werd in 2009 door Ernst & Young bekroond als 'Ondernemer van het jaar', en in 2012 ontving hij het Federale Kruis van Verdienste voor zijn langdurige inzet toewijding als ondernemer.
 

Lars Degendorfer

Lars Degendorfer is sinds 2018 Chief Financial Officer (CFO) van IBC SOLAR AG en lid van het raad van bestuur sinds augustus 2019. Hij is een bedrijfseconoom met een focus op financiën, bankieren en beleggen en heeft vele jaren ervaring in commerciële managementposities voor industriële bedrijven, met name in de automotive en machinebouw. Een kernaspect van zijn activiteiten was en is het gebied van (internationale) financiering.

Bij IBC SOLAR AG is Lars Degendorfer verantwoordelijk voor Accounting, Controlling, Administratie en bedrijfsfinanciën, evenals voor de coördinatie van de gehele IBC SOLAR Group.

Stefan Horstmann

Stefan Horstmann is Chief Operations Officer (COO) en lid van de raad van bestuur van IBC SOLAR AG sinds juni 2020. Als ingenieur heeft hij vele jaren ervaring opgedaan in management functies op internationaal niveau in strategisch en operationeel supply chain management evenals in IT. De focus van zijn IT-activiteiten binnen de verwarmings-, ventilatie- en klimaattechniek sector was gericht op ERP-software, procesontwerp, organisatieontwikkeling en projectmanagement.

Bij IBC SOLAR AG is hij verantwoordelijk voor logistiek, inkoop, kwaliteitsborging, productbeheer, IT, processen en organisatie. In zijn rol als COO levert Stefan Horstmann een belangrijke bijdrage aan de interne samenwerking van deze bedrijfsgebieden van IBC SOLAR AG en positioneert deze doelgericht en voor de nationale en internationale fotovoltaïsche markten.

Patrik Danz

Patrik Danz vervolledigt vanaf 2021 de directie van IBC SOLAR AG als Chief Sales Officer (CSO). Een ingenieur (FH) van opleiding op het gebied van elektrotechniek en economie kijkt terug op vele jaren internationale ervaring in managementfuncties binnen de verlichtingstechnologie industrie. Kernpunten van zijn activiteiten waren met name de gebieden verkoop & marketing, productmanagement, R&D en kwaliteit.

Bij IBC SOLAR AG is hij verantwoordelijk voor de nationale en internationale verkoop- en projectunits van de onderneming, evenals voor de afdelingen Marketing en Technische Verkoop. In zijn rol als CSO is Patrik Danz verantwoordelijk voor de coördinatie van deze afdelingen binnen de IBC SOLAR Groep en draagt hij ertoe bij dat de verkoopeenheden op alle niveaus nog doelgerichter worden.