TULiPPS Solar en IBC Solar installeren grootste zonnepanelen van Nederland

TULiPPS Solar en IBC SOLAR hebben op het dak van het gemeentehuis in Waalwijk de grootste zonnepanelen van Nederland geinstalleerd.

 

 
TULiPPS Solar en IBC SOLAR hebben op het dak van het gemeentehuis in Waalwijk de grootste zonnepanelen van Nederland geinstalleerd. De zonnepanelen met 120 zonnecellen hebben een vermogen van 600 wattpiek.

Op het dak van het gemeentehuis zijn 72 van de frameloze zonnepanelen geïnstalleerd met een formaat van 1,67 meter bij 1,98 meter.

Per stuk gaan zij ieder jaar 575 kilowattuur aan zonnestroom genereren. ‘Door de lage installatiehoek, slechts 5 graden, kan het atrium maximaal belegd worden met zonnepanelen en is nauwelijks ballast nodig’, meldt Paul Stassen van TULiPPS Solar. ‘Het is een oplossing voor daken die slechts een geringe gewichtsbelasting aankunnen.

De zonnepanelen worden bevestigt middels het Click-&-Go-montagesysteem van TULiPPS en ondersteuningsconstructie AeroFix is geleverd door IBC SOLAR. Door de lage installatiehoek wordt een pv-vermogen van 145 wattpiek per vierkante meter dakoppervlak bereikt.

Op het resterende dak van het gemeentehuis – de ring – installeert men nog eens 296 full black zonnepanelen van IBC Solar met een capaciteit van 87,32 kilowattpiek. De totale pv-installatie gaat op jaarbasis 124.000 kilowattuur zonnestroom produceren. Het project bij de gemeente Waalwijk is een demonstratie binnen het Europese SUMMIT-project waarvan TULiPPS penvoerder is.
 


Bron: Solarmagazine, TULLiPPS Solar