IBC SOLAR op Intersolar 2023 - Kwaliteit die u kunt aanraken en testen

Echt, 26 mei 2023 - IBC SOLAR, een toonaangevende full-service leverancier van zonne-energieoplossingen, zal van 14 t/m 16 juni 2023 aanwezig zijn op Intersolar Europe, met exposities in de drie marktsegmenten residentieel, commercieel & zonneparken. Tot de hoogtepunten van dit jaar behoren innovaties op het gebied van eigen montagesystemen, inclusief een testruimte om deze uit te proberen, evenals live-panelentests op de belastingstafel van het SUNLAB-testlaboratorium. Net als vorig jaar benadrukt het bedrijf zijn focus op duurzaamheid met een beursstand volgens het cradle-to-cradle-principe in hal A4, stand A4.470 en A4.570.

Belastingstest onder extreme omstandigheden - de SUNLAB belastingstafel

IBC SOLAR richt zich op producten van hoge kwaliteit. Om de hoogste normen te kunnen garanderen, worden de eigen zonnepanelen en montagesystemen in het PV-testlaboratorium SUNLAB met in totaal zeven duurtesten op de proef gesteld. Een belangrijke rol hierbij speelt de belastingstafel, die een statisch-mechanische belastingstest van het gehele zonnepaneel in combinatie met de bevestiging uitvoert. Dit testproces is live te volgen op de beursstand van IBC SOLAR. De live tests vinden drie keer per beursdag om 11.00, 14.00 en 16.00 uur plaats op de stand en de producten moeten hun kwaliteit bewijzen.

Test en laat u overtuigen - nieuwe en beproefde montageproducten

Vorig jaar presenteerde IBC SOLAR op Intersolar voor het eerst het aerodynamische IBC AeroFix G3 montagesysteem voor platte daken. Nu heeft het bedrijf enkele verbeteringen aangebracht die een grote impact hebben gehad. Dankzij de optimalisaties aan verbindingen en verbindingselementen is de installatie nog eenvoudiger en veiliger geworden. IBC SOLAR zal op 1 juni 2023 in een apart persbericht details bekendmaken.
IBC SOLAR toont het beproefde IBC TopFix 200 modulaire systeem voor schuine daken. Met verschillende klemmen, rails, dakhaken en voorgevormde goten is het systeem geschikt voor universeel gebruik op vrijwel elk schuin dak.

 

De innovaties op het gebied van montagesystemen hebben één ding gemeen: naast de gebruikelijke topkwaliteit zijn ze ontworpen voor een nog snellere en eenvoudigere montage. In combinatie met een grotere flexibiliteit en veelzijdigheid bieden ze belangrijke voordelen voor installatiebedrijven en maken ze het dagelijkse werk veel gemakkelijker, omdat ze een aanzienlijke tijdsbesparing garanderen.
Om de kwaliteit en voordelen van de IBC SOLAR montagesystemen met eigen ogen te zien, kunnen installateurs de nieuwe en spannende componenten direct op Intersolar 2023 uitproberen en zelf installeren. De stand zal hiervoor een eigen testruimte hebben, waar ook IBC SOLAR-experts beschikbaar zijn om eventuele vragen te beantwoorden. In het trapeziumvormige plaatmontagegebied kunnen drie verschillende rails worden getest, waaronder die met hoogtecompensatie op ongelijke daken. En op het vlakke dak kunnen installateurs zelf zien hoe eenvoudig het is om verschillende steunen te monteren.

Duurzaamheidsfocus door cradle-to-cradle-ontwerpprincipe

De IBC SOLAR beursstand voldoet ook dit jaar weer aan de duurzaamheidsnormen van het bedrijf en is gebouwd volgens de cradle-to-cradle principes. Dit betekent dat het merendeel van de gebruikte materialen na de beurs zonder downcycling volledig kan worden teruggebracht in de biologische of technische kringloop. Zo wordt het hout uit duurzame bosbouw gebruikt voor producttafels, cabinewanden en balies. De aluminium frames worden nog steeds gebruikt in de standbouw en er is helemaal geen vloer, wat ook een positief effect heeft op de milieubalans. Het recyclingpercentage van de beursstand is ongeveer 98 %.

IBC SOLAR experts kijken uit naar actieve dialogen op Intersolar Europe van 14 t/m 16 juni 2023 in Hal A4, Stand A4.470 en A4.570.