IBC SOLAR op Intersolar 2022

- Cradle-2-Cradle beursstand onderstreept de focus op duurzaamheid

- Jubileum module met een extra 40 maanden productgarantie

- Bliksemsnelle installatie: IBC SOLAR montagesysteem

 

Ter gelegenheid van zijn 40-jarig bestaan presenteert IBC SOLAR zich met een compleet nieuwe look en feel op Intersolar Europe.

Dit jaar zal ook op de IBC SOLAR stand de nadruk worden gelegd op duurzaamheid. De stand is namelijk gebouwd volgens de Cradle-2-Cradle principes en het merendeel van de gebruikte materialen kan na de beurs volledig gerecycled worden.

Jubileum module met extra 40-maanden garantie en TOPCon technologie

In het module segment stelt IBC SOLAR dit jaar de efficiënte en krachtige jubileum module IBC MonoSol 415/420 MS-HC-N voor. Dit zonnepaneel is uitgerust met TOPCon-celtechnologie, waarmee zeer hoge rendementen worden bereikt. Bovendien kenmerkt het zonnepaneel zich door een verbeterde temperatuur efficiëntie en een lage degradatie door het LID- en LeTID-effect. Naast de lineaire vermogensgarantie van 30 jaar verlengt IBC SOLAR de productgarantie van 15 jaar met 40 maanden in het kader van zijn 40-jarig bestaan.

Maximale flexibiliteit: het AeroFix G3 montagesysteem voor platte daken

De verdere ontwikkeling van het aerodynamische platdak montagesysteem van IBC SOLAR, de IBC AeroFix G3, zal op Intersolar 2022 voor het eerst te zien zijn voor een breed publiek. Modules met een lengte van 1500 tot 2100 mm en een breedte van 980 tot 1150 mm kunnen op de AeroFix G3 worden gemonteerd. Dankzij een geïntegreerd kantelgewricht in de AeroFix montagesteun liggen de modules mechanisch spanningsvrij op het montagesysteem. Het grote aantal installatievarianten en de mogelijkheid om brede en smalle bodemprofielen in hetzelfde systeem te combineren, zorgen voor een hoge mate van flexibiliteit.

Nu nog sneller installeren met IBC TopFix 200.

Voor schuine daken breidt IBC SOLAR zijn IBC TopFix 200 montagesysteem uit met ingenieuze extra elementen die de installatie op het dak nog sneller maken. Voorheen waren verschillende klemmen nodig voor verschillende moduleframehoogtes

Waar voorheen verschillende klemmen voor verschillende moduleframehoogten nodig waren, is het nu mogelijk om de in hoogte verstelbare G3 Vario klem te gebruiken voor verschillende framehoogtes. Dit bespaart de installateur veel tijd bij de montage.

De experts van IBC SOLAR kijken uit naar uw komst op Intersolar Europe van 11 t.e.m. 13 mei 2022 in hal A4, stand A4.470 en A4.670.