IBC SOLAR helpt Waterschap Rivierenland om te verduurzamen


Het derde PV-project van IBC SOLAR voor het Waterschap Riverenland voorziet de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Sleeuwijk van groene stroom.

Binnen twee maanden installeerden wij een nieuw zonnepark voor Waterschap Rivierenland. De installatie, die in oktober 2020 is opgeleverd, heeft een vermogen van circa 2,9 megawatt (MWp). De installatie zorgt voor 30% van het energieverbruik van de faciliteiten in Sleeuwijk. 

Waterschap Rivierenland kan nu rekenen op betrouwbare levering van duurzame elektriciteit voor haar rioolwaterzuiveringsinstallatie. Met 8.000 zonnepanelen en een vermogen van 2,9 MWp wekt de PV-installatie ongeveer 2.652 MWh groene zonnestroom op.

Voor meer duurzaamheid investeert het Waterschap Rivierenland ook steeds meer in zonne-energie. 

Het door IBC SOLAR geëngineerde en geïnstalleerde grondgebonden zonnepark in Sleeuwijk is het derde zonnepark dat IBC SOLAR heeft gerealiseerd in opdracht van Waterschap Rivierenland. Een PV-installatie van 2,2 MWp zorgt sinds het voorjaar van 2019 voor klimaatvriendelijke waterzuivering in Arnhem, begin 2020 is in Wijk en Aalburg een installatie van 0,87 MWp opgeleverd door IBC SOLAR.

Het nieuwste PV-project in Sleeuwijk is een belangrijke stap voor het Waterschap naar duurzame waterzuivering en stroomvoorziening.

Naast de aanleg van het zonnepark heeft het Waterschap Rivierenland een fabriek gerealiseerd voor de winning van gas uit rioolwater door het toepassen van slibvergisting.

Het energieverbruik van zowel de rioolwaterzuiveringsinstallatie als deze energiefabriek kan grotendeels gedekt worden met behulp van de zonnestroom installatie.

Wenst u ook een project te realiseren voor uw opdrachtgevers?
Neem dan contact op met uw accountmanager via sales@ibc-solar.nl