IBC SOLAR en Enphase Energy gaan een distributie-partnerschap aan voor micro-omvormers en opslagsystemen

Echt / Nederland, 29 april 2021 - IBC SOLAR, een wereldwijde leider in fotovoltaïsche (PV) systemen en energieopslag, voegt met onmiddellijke ingang micro-omvormers en opslagsystemen van Enphase Energy Inc. toe aan haar portfolio. Enphase is een wereldwijd energiemanagement technologiebedrijf en een van de toonaangevende leveranciers van op micro-omvormers gebaseerde solar-plus-opslag systemen. Met deze samenwerking biedt IBC SOLAR haar klanten nog meer mogelijkheden voor een snelle, eenvoudige planning en installatie van PV-installaties. De micro-omvormers zijn compatibel met bijna alle moduletypes en zijn bijzonder geschikt voor daken van woningen.


Met de toevoeging van Enphase solar-plus-opslag producten breidt het portfolio van IBC SOLAR zich uit naar een ander belangrijk segment. "Micro-omvormersystemen bieden installateurs en eindklanten vanuit technologisch perspectief tal van voordelen," legt Britta Beier, Senior Vice President Supply Chain Management bij IBC SOLAR, uit. "Met een garantie van 25 jaar op haar micro-omvormers staat het systeem van Enphase voor de hoogste betrouwbaarheid en voldoet daarmee aan de hoge kwaliteitseisen van IBC SOLAR. De compatibiliteit met al onze zonnepanelen en montagesystemen past in ons systeemconcept en de snelle, ongecompliceerde plug-and-play installatie creëert voordelen voor onze klanten." 

Om de installatie van de apparaten nog comfortabeler te maken, zullen wij binnenkort ook een nieuwe clip-oplossing voor onze montagesystemen aanbieden. Hiermee kunnen de omvormers zonder gereedschap worden gemonteerd. De clip-oplossing kan eenvoudig in de montagerails worden geklikt. 
In tegenstelling tot klassieke systemen krijgt bij micro-omvormers elk zonnepaneel zijn eigen omvormer, die met een voorgemonteerde kabel eenvoudig op 230V met elkaar worden verbonden. Dit concept heeft veel voordelen. Zo is een uitgebreid stringontwerp niet meer nodig en wordt schaduw optimaal gecompenseerd. Bovendien is een willekeurig aantal modules mogelijk en is het systeem gemakkelijk uit te breiden.

"We zijn verheugd met de partnerschap met IBC SOLAR om onze micro-omvormers en opslagsystemen te leveren aan onze Europese klanten," zegt Peter van Berkel, General Manager, Enphase Europe. "Wij kijken uit naar de samenwerking met IBC SOLAR en haar sterke installateursnetwerk om huiseigenaren te voorzien van betrouwbare, schone energie met onze innovatieve home energy management systemen."

Vanaf deze zomer zal naast de micro-omvormers ook het nieuwe opslagsysteem Encharge van Enphase verkrijgbaar zijn bij IBC SOLAR. Installateurs zullen Enphase Storage-systemen kunnen gebruiken voor nieuwe installaties, maar ook voor retrofitsystemen. Enphase is een van de weinige fabrikanten in Europa die zowel solar- als opslagproducten zal aanbieden. Zo biedt Enphase de best mogelijke integratie en kwaliteitsgarantie voor de residentiële sector.
 


Over Enphase Energy, Inc. 
Enphase Energy, een wereldwijd bedrijf op het gebied van energietechnologie, levert slimme, gebruiksvriendelijke oplossingen die zonne-energieopwekking, -opslag en -communicatie op één intelligent platform beheren. Het bedrijf veroorzaakte een revolutie in de zonne-energiesector met zijn op micro-omvormers gebaseerde technologie en produceert een volledig geïntegreerde zonne-energie-plus-opslagoplossing. Enphase heeft meer dan 34 miljoen micro-omvormers verscheept, en ongeveer 1,5 miljoen op Enphase gebaseerde systemen zijn in meer dan 130 landen ingezet. Ga voor meer informatie naar www.enphase.com/de en volg het bedrijf op LinkedIn. 
Enphase Energy, Enphase, het E-logo, Ensemble, en andere handelsmerken of servicenamen zijn de handelsmerken van Enphase Energy, Inc. Andere namen zijn ter informatie en kunnen handelsmerken van hun respectieve eigenaars zijn.

Toekomstgerichte verklaringen van Enphase Energy (Enphase Legal ter beoordeling)
Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten, waaronder verklaringen met betrekking tot de verwachte mogelijkheden en prestaties van Enphase Energy's technologie en producten, met inbegrip van kwaliteit en betrouwbaarheid; onze uitstekende klantenservice; en de prestaties van onze installatiepartners. Deze op de toekomst gerichte verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van Enphase en houden inherent aanzienlijke risico's en onzekerheden in. De werkelijke resultaten en de timing van gebeurtenissen kunnen wezenlijk verschillen van die welke zijn voorzien in dergelijke toekomstgerichte verklaringen als gevolg van bepaalde risico's en onzekerheden, waaronder de risico's die in meer detail zijn beschreven in Enphase's meest recente jaarverslag op Formulier 10-K en andere documenten in het dossier bij de SEC en beschikbaar op de website van de SEC op www.sec.gov. Enphase Energy neemt geen verplichting op zich om toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht bij te werken als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of veranderingen in haar verwachtingen, behalve indien vereist door de wet.