Nieuwe kansen voor energieleveranciers

IBC SOLAR laat u succesvol kennis maken met de markt voor zonne-energie en energie-opslagsystemen.

IBC SOLAR: uw partner

Zonne-energie biedt gemeentelijke nutsbedrijven, energieleveranciers en innovatieve start-ups veel mogelijkheden. Erkende expertise, industriële kennis en de juiste partner zijn de belangrijke vereisten voor succesvol functioneren en investeren in deze markt.

Vergroot uw kennis met IBC SOLAR! Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in huis om u met succes op de zonne-energiemarkt te positioneren als energieleverancier en service-aanbieder.  Profiteer van de kennis die wij u als een van 's werelds toonaangevende leveranciers van zonnepanelen en totaaloplossingen kunnen bieden.

 • Op maat gesneden processen en oplossingen voor uw bedrijfsmodel - samen met u ontwikkeld. Dit verzekert u van een ideale uitgangspositie voor het bereiken van uw zakelijke en strategische doelstellingen.
 • Snelle en eenvoudige toegang tot de zonne-energiemarkt dankzij de gebruiksklare (turnkey) systemen en gestandaardiseerde processen. Dit stelt u in staat om uw eigen middelen te beschermen en bespaart kostbare tijd die u beter kunt investeren in uw core business. 
 • Alles uit één bron:  IBC SOLAR huldigt het principe van de 'systematische zonne-energie'. Dit betekent: een serviceniveau van 360° en een verminderde werkdruk van 100% dankzij de hoge kwaliteit van de onderling verbonden producten en services.
   

Op maat gesneden zonne-energiebedrijfsmodellen

Grote en kleine energieleveranciers, start-ups en gevestigde bedrijven: De experts van IBC SOLAR bieden u precies die ondersteuning die u nodig heeft om succesvol te zijn op de zonne-energiemarkt.

Openbare nutsbedrijven Nutsbedrijven PV-Innovatoren en Start-ups

Aantrekkelijke vooruitzichten voor gemeentelijke nutsbedrijven

Doordat ze vanuit een traditioneel oogpunt dichtbij hun consumenten staan hebben gemeentelijke nutsbedrijven tal van mogelijkheden voor het aanboren van nieuwe zakelijke segmenten en het verbeteren van de klantenbinding. Hun troef is het aanbieden van oplossingen die toegesneden zijn op hun klanten. IBC SOLAR ondersteunt gemeentelijke nutsbedrijven als strategische partners en voorziet hen van instrumenten en services, bv. door middel van energieopwekking voor hun woningbestand:

 • de verkoop van zonne-energiesystemen aan huiseigenaren
 • de verkoop van zonne-energiesystemen aan ondernemers
 • het leasen van fotovoltaïsche installaties
 • de verhuur van energiesystemen

 
Onze experts zijn u graag van advies inzake de verschillende bedrijfsmodellen.

 

Contacteer ons

Meer zonne-energie voor energie-leveranciers

Het innovatieve aanbod van IBC SOLAR zorgt niet alleen versterking van uw merk. Het verbetert ook uw concurrentiepositie en helpt u bij het aanboren van nieuwe klantengroepen en het behouden van bestaande klanten. IBC SOLAR zet u ook in de markt als flexibele leverancier die altijd up-to-date is en ondersteunt u in elke fase van uw groei. We hebben op maat gemaakte pakketten van services en producten voor u. U kunt ook profiteren van een landelijk netwerk van PV-specialisten. Dit alles met slechts één aanspreekpunt.

Contacteer ons

Hulp bij de lancering van een individueel bedrijfsmodel

Wilt u als start-up beginnen in de solar branche of als bestaand bedrijf een innovatief PV-model lanceren? Dan zijn de experts van IBC SOLAR de kundige contactpartners waar u op kunt vertrouwen. Wij ondersteunen u als strategische partner met al uw bedrijfsactiviteiten op het gebied van zonne-energie op basis van meer dan 40 jaar marktervaring. Profiteer van ons verkoopnetwerk en onze softwareoplossingen. Neem contact met ons op.
 

 

Contacteer ons

360°energie-oplossingen en services van één leverancier.

Duurzaam succes door middel van sterke partnerschappen

Als toonaangevende technologie-aanbieder van zonne-energie kan IBC SOLAR u helpen bij elke stap die u zet en met een start in de zonne-energie. Wij bieden u dienstverlening op maat aan en helpen u bij het ontwikkelen van het bedrijfsmodel wat het beste bij u past - van voorafgaande consulting en planning tot services op het gebied van het genereren van leads en  het verzorgen van de klantenservice na afronding van het project.

 • Individueel: Ontwikkel samen met ons een proces dat beantwoordt aan uw doelstellingen en infrastructuur
 • Simpel: Gestandaardiseerde procedures garanderen kosten efficiency en optimale transparantie
 • Veilig: Uw bedrijf is in goede handen dankzij onze financiële stabiliteit, lange-termijn bedrijfsconcepten en getrainde premium partners.

Een krachtig partnerschap in de zonne-energiesector voor duurzaam succes

Baanbrekende kwaliteit

Hoogwaardige producten en een uitstekende service zijn vanaf het allereerste begin de kenmerken van onze organisatie geweest. Ze hebben ervoor gezorgd dat onze installaties betrouwbaar zijn; elk onderdeel levert topprestaties en de klanten zijn tevreden.

 

Meer informatie

Financiële draagkracht

Onze economische kracht wordt bevestigd door wereldwijd erkende kredietbeoordelaars. IBC SOLAR AG is een in 1982 opgericht familiebedrijf wat consistentie hoog in het vaandel heeft staan. Dit betekent dat u profiteert van een hoge mate van investeringszekerheid. 

 

Meer informatie

Een onovertroffen netwerk

De hooggekwalificeerde premium partners van IBC SOLAR zijn volledig op de hoogte van de lokale voorschriften. Dit zorgt voor korte reactietijden en regionale deskundigheid.

Dé nummer 1 door ervaring

We hebben als pionier meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van zonne-energie, toen iedereen nog bezig was met steenkool en olie was IBC SOLAR al bezig met de eindeloze energie van de zon. Kennis waar u te allen tijde van kunt profiteren.

Een sterke partner

Onder 'systematische zonne-energie' wordt verstaan: een uitgebreid portfolio van complementaire producten die in alle opzichten voldoen aan alle eisen van klanten in de solarbranche.

Internationaal vermaard

IBC SOLAR is internationaal goed gepositioneerd met zijn hoofdkantoor in Bad-Staffelstein en regionale afdelingen over de hele wereld. IBC SOLAR B.V. is gelegen in Echt, Limburg. Door deze strategische locatie kunnen wij over de hele Benelux eenvoudig en snel onze partners bedienen.

5 stappen naar een succesvol bedrijfsmodel

IBC SOLAR ondersteunt u met echte toegevoegde waarde gedurende de gehele procesketen om uw start als zonne-energiebedrijf te vereenvoudigen.